top of page

COC Nederland: schokkend dat huisarts manifest Gendertwijfel heeft ondertekend

COC Nederland zegt het schokkend te vinden dat een huisarts uit Nunspeet het manifest van Gendertwijfel heeft ondertekend. Gendertwijfel voert al enkele tijd een misleidende campagne tegen de nieuwe Transgenderwet.


Volgens het COC is het schokkend dat een huisarts een dergelijk manifest ondertekent, omdat het onderdrukken van genderidentiteit kan leiden tot depressies en zelfmoordgedachtes. Het COC pleit al lange tijd vóór een nieuwe Transgenderwet. Zo voerde het COC tijdens de Pride in Amsterdam een grote publieksactie voor de wet. Ook stuurde de organisatie die dag een open brief aan het parlement.


Verder is er ondertussen een tegenactie gestart: het Gendervrijheid Manifest. Gendervrijheid is, naast een reactie op het manifest van Gendertwijfel, een groot argument vóór de vernieuwde Transgenderwet en een pleidooi voor en viering van gendervrijheid. True Colors heeft dit manifest ondertekend.


Inmiddels heeft Transgender Netwerk Nederland (TNN) een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen de posters van Gendertwijfel.


Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl. 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page