top of page

Gemeente Nunspeet hijst regenboogvlag niet op 15 april

De gemeente Nunspeet zal op zaterdag 15 april de regenboogvlag niet hijsen. Op grond van het vlagprotocol wordt de regenboogvlag alleen op Coming Out Day gehesen, aldus de gemeente. De fractie van PvdA/Groenlinks had naar aanleiding van de oproep van True Colors vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.


True Colors Nunspeet is diep teleurgesteld in de reactie van de gemeente Nunspeet: "Een regenboogvlag hijsen tegen zinloos geweld heeft niks te maken met protocol, maar met solidariteit en medemenselijkheid. Juist nu had de gemeente een krachtig signaal kunnen afgeven. In plaats daarvan verschuilt de gemeente zich achter het vlagprotocol. Protocollen zijn er voor mensen, niet tegen mensen".


True Colors is diep teleurgesteld in de reactie van de gemeente Nunspeet

Daarom roept True Colors de politiek, het bedrijfsleven, (betaald) voetbalorganisaties en inwoners nogmaals op om zaterdag 15 april de regenboogvlag te hijsen en kleur te bekken. Een krachtig signaal, waarmee we LHBTI+ jongeren, de vrijwilligers, COC Eindhoven en regio en alle LHBTI+ personen een hart onder de riem steken en de LHBTI+ gemeenschap in Nederland ziet dat de samenleving achter hen staat. De actie is opgezet door het COC, True Colors Nunspeet steunt het initiatief.


Je kunt gratis een regenboogvlag lenen bij True Colors Nunspeet. Interesse? Stuur een e-mail naar truecolorsnunspeet@gmail.com.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page