top of page

Hijs de regenboogvlag op 15 april tegen LHBTIQA+-geweld

Afgelopen weekend heeft zich een intens en aangrijpend incident voorgedaan in Eindhoven. Daar hebben volwassen voetbalsupporters het pand van COC Eindhoven en regio belaagd, terwijl daar op dat moment een activiteit voor LHBTI+ jongeren gaande was. Onacceptabel. True Colors roept de gemeente Nunspeet, het bedrijfsleven, sportverenigingen en particulieren daarom op om zaterdag 15 april de regenboogvlag te hijsen om een krachtig signaal af te geven tegen LHBTIQA+-geweld!


Je kunt gratis een regenboogvlag lenen bij True Colors Nunspeet. Interesse? Stuur een e-mail naar truecolorsnunspeet@gmail.com.

Deze hooligans vonden het nodig om de regenboogvlag agressief van de gevel te trekken, kapot te maken en deze niet veel later elders in brand te steken. Ook is er tijdens het incident een vrijwilliger geslagen toen zij wilde ingrijpen. Een ingrijpende gebeurtenis voor zowel de LHBTI+ jongeren, vrijwilligers, het COC - in het bijzonder COC Eindhoven en regio – en de Nederlandse LHBTI+ gemeenschap.


Tekst loop door onder afbeelding

Aankomende zaterdag 15 april 2023, hangt COC Eindhoven en regio een nieuwe regenboogvlag uit aan hun locatie, Pand54. Iedereen is uitgenodigd om samen met hen de nieuwe vlag te laten wapperen aan hun gevel. Dit gebeurt om 12:30 uur (inloop vanaf 12 uur), waarbij er na afloop de mogelijkheid is om na te praten onder het genot van een kop koffie of thee.


Hijs de vlag in Nunspeet!

True Colors roept de gemeente Nunspeet, het bedrijfsleven, (betaald) voetbalorganisaties en ieder ander op om zaterdag eenzelfde signaal af te geven, en op zaterdag 15 april 2023 de regenboogvlag te hijsen. Een krachtig signaal, waarmee we LHBTI+ jongeren, de vrijwilligers, COC Eindhoven en regio en alle LHBTI+ personen een hart onder de riem steken en de LHBTI+ gemeenschap in Nederland ziet dat de samenleving achter hen staat.


Een uitstekend moment om in Nederland te laten zien dat dit gedrag, deze haat en agressie tegen LHBTI+ personen, breed wordt afgekeurd. De actie is opgezet door het COC, True Colors Nunspeet steunt het initiatief.

33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page