top of page

Ontmoeting True Colors en ChristenUnie Nunspeet

Gevoel van veiligheid en acceptatie moet worden vergroot in Nunspeet

True Colors vraagt in de Nunspeetse politiek regelmatig aandacht voor de veiligheid en acceptatie van de LHBTIQA+ gemeenschap. Reden voor de fractie van de ChristenUnie Nunspeet om met True Colors in gesprek te gaan.


Raadslid Alice van de Steeg van de ChristenUnie: “We zien dat er nog steeds inwoners van onze gemeente zijn die schroom voelen om zichzelf te zijn en zich regelmatig niet geaccepteerd of niet veilig voelen. Dit kan onder meer leiden tot psychische klachten, depressie of eenzaamheid. We realiseren ons dat de meningen over dit onderwerp uiteenlopen maar zien het als onze verantwoordelijkheid om te werken aan een inclusieve samenleving. Dit hebben we afgesproken in de Inclusie-agenda. We zien dat True Colors probeert om hier op een positieve manier een bijdrage aan te leveren”.In het kennismakingsgesprek werd onder meer ingegaan op de manier waarop we op verschillende plekken in de samenleving (waaronder scholen, maatschappelijke instellingen, verenigingen en kerken) de dialoog kunnen aangaan en hoe we, met name ook onder jongeren, het gevoel van veiligheid en acceptatie kunnen vergroten.


Kevin Kromhout van True Colors: “We zijn op een open manier met elkaar in gesprek gegaan. Dit leidt tot wederzijds begrip. We hebben de Nunspeetse politiek nodig om onze missie te ondersteunen. Niet alleen op papier, zoals vastgelegd in de Inclusie-agenda, maar vooral ook in de praktijk”.17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page