top of page

Reactie Landelijke Huisartsen Vereniging op vragen True Colors

Landelijke Huisartsen Vereniging betreurt dat individuele huisartsen er andere meningen op nahouden


True Colors Nunspeet heeft vorige week de misleidende campagne van Gendertwijfel onder de aandacht gebracht van media en politiek. Ook heeft True Colors de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) om een reactie gevraagd over het feit dat een huisarts uit Nunspeet het manifest van Gendertwijfel heeft ondertekend.


Het standpunt van de Landelijke Huisartsen Vereniging is 'dat mensen moeten kunnen zijn wie ze willen en ze niet tegen de aanpassing van de Transgenderwet zijn'. De LHV heeft het afgelopen jaar juist meegedacht met het ministerie van VWS om gezamenlijk te kijken hoe de zorg voor transgenders beter zou kunnen. De vereniging laat dan ook weten 'te betreuren dat individuele huisartsen er andere meningen op nahouden'.


True Colors is blij met de steun van de Landelijke Huisartsen Vereniging en roept de huisarts uit Nunspeet nogmaals op de ondertekening van het manifest ongedaan te maken. Op 12 september hebben True Colors en de huisarts een gesprek over de ondertekening. Wij zullen onze oproep dan nogmaals onder de aandacht brengen.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page