top of page

True Colors Nunspeet: Gendertwijfel voert misleidende campagne tegen nieuwe Transgenderwet

Bijgewerkt op: 8 sep. 2022

Ook huisarts uit Nunspeet ondertekent manifest tegen wet


“Volgende week wordt de nieuwe Transgenderwet in de Tweede Kamer aangenomen. Een feestelijke mijlpaal. Iedereen moet namelijk zichzelf kunnen zijn”, aldus Jet Waterman van True Colors Nunspeet. De organisatie heeft dan ook geen goed woord over voor de onnodige, kwetsende en misleidende campagne tegen de wet, georganiseerd door platform Gendertwijfel. Ook een huisarts uit Nunspeet heeft het manifest van Gendertwijfel ondertekend.


Het goede nieuws: de tegencampagne zal niks uithalen. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemt op 5 september voor de wet. Toch overschaduwt de campagne van Gendertwijfel het positieve nieuws. Waterman: “Dat notabene een huisarts uit Nunspeet het manifest tegen de wet heeft ondertekend, toont aan dat we in Nunspeet nog een lange weg te gaan hebben. Bij de huisarts moet je je veilig voelen, wie je ook bent of wil zijn. We roepen de huisarts op de ondertekening ongedaan te maken”.


Volgens Waterman had de huisarts het manifest nooit moeten ondertekenen. Een huisarts heeft namelijk een bijzondere positie: “Stel je voor dat je worstelt met je identiteit en je komt bij deze huisarts. Heeft die dan echt het beste met je voor? Of wil deze huisarts je gewoon zijn eigen opvattingen opdringen? Dat kan en mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Zeker in de gemeente Nunspeet waar dit soort dingen al heel erg gevoelig liggen”.


Daarnaast is de betreffende arts ook nog gemeentearts van de gemeente Nunspeet. “De gemeente zou hier duidelijk afstand van moeten nemen. Een gemeentearts moet volstrekt onafhankelijk zijn. We roepen dus ook de gemeente Nunspeet en de politiek op om actie te ondernemen”.


De gemeente Nunspeet heeft True Colors inmiddels laten weten dat de betreffende huisarts geen gemeentearts is, maar alleen keuringsarts is als het gaat om het afgeven van invalidenparkeerkaarten. De informatie op de website van de gemeente is inmiddels aangepast.

True Colors Nunspeet wilde graag op korte termijn het gesprek aangaan met de betreffende huisarts. Helaas bleek dit niet mogelijk. Een gesprek staat nu gepland voor 12 september. Daarnaast is het Nederlands Huisartsen Genootschap om een reactie gevraagd. Zij hebben de casus ontvangen en komen hier hopelijk binnenkort op terug. Mocht er een reactie komen, dan plaatsen wij deze hier uiteraard. Ook de uitkomsten van het gesprek worden op www.truecolorsnunspeet.nl geplaatst.


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page